Ez a gomba NEM EHETŐ.
Kalap: 6-15 cm átmérőjű, sokáig domború marad, csupasz, nedvesen kissé ragadós, sötétbarna, rozsdabarna, barnásvörös színű.
Lemezek: fehérek, de vörösbarnán foltosodók, elszíneződők.
Tönk: vastag, alul vörösbarnás, fölül fehéres színű, esetleg gallérmaradvány is lehet rajta.
Hús: a kalapban elég vastag, a tönkben rostos, kellemetlenül lisztszagú, kesernyés ízű.
Előfordulás: nyárfák alatt terem, szeptembertől novemberig.
Étkezési érték: fogyasztásra nem ajánlható.
Forrás: Kalmár-Makara-Rimóczi - GOMBÁSZKÖNYV
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
![]() Fotó: Magyar Józsefné | ![]() Fotó: Tölgyesi Tamás, levelezőnk | ![]() Fotó: Szűcs Béla |
![]() Fotó: Szűcs Béla | ![]() Fotó: Bodnár Péter lewvelezőnk | ![]() Fotó: Bodnár Péter levelezőnk |
![]() Fotó: Bodnár Péter levelezőnk | ![]() Fodó: Kis-Németh Zsolt | ![]() Fotó: Kis-Németh Zsolt levelezőnk |
![]() Fotó: Kis-Németh Zsolt levelezőnk | ![]() Fotó: Zygmunt Augustowski | ![]() Fotó: Zygmunt Augustowski |