Ez a gomba NEM EHETŐ.
Kalap: gyorsan kiterülő, egész finoman nemezes, átnedvesedett széle bordás és olajbarnából kifakuló.
Lemezek: ritkán állók, élük fehéres, egyébként agyagbarna.
Tönk: finoman deres, alján fehéren pelyhes.
Hús: olajbarna, savanykás szagú és ízű.
Előfordulás: lombos fák erősen korhadt, szinte már szétmállott tuskóin terem. Égeresekben gyakoribb. Egyenként vagy néhányad magával együtt termő őszi gomba.
Forrás: Dr. Rimóczi Imre - Gombaválogató 5
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
2015.08.29 Bükk, Forrásvölgy Fotó: Szilvásy Edit | 2015.08.29 Bükk, Forrásvölgy Fotó: Szilvásy Edit | 2015.08.29 Bükk, Forrásvölgy Spórafotó: Szilvásy Edit |
2012.09.29 Márokpapi, Tarpai-erdő Fotó: Kaposvári László | 2011.06.23 Bükk, Felső-forrás Fotó: Kaposvári László | 2011.06.23 Bükk, Felső-forrás Fotó: Kaposvári László |
2011.06.23 Bükk, Felső-forrás Fotó: Kaposvári László | 2011.06.23 Bükk, Felső-forrás Fotó: Kaposvári László | 2011.06.23 Bükk, Felső-forrás Fotó: Kaposvári László |