Ez a gomba NEM EHETŐ.
Kalap: gyorsan kiterülő, egész finoman nemezes, átnedvesedett széle bordás és olajbarnából kifakuló.
Lemezek: ritkán állók, élük fehéres, egyébként agyagbarna.
Tönk: finoman deres, alján fehéren pelyhes.
Hús: olajbarna, savanykás szagú és ízű.
Előfordulás: lombos fák erősen korhadt, szinte már szétmállott tuskóin terem. Égeresekben gyakoribb. Egyenként vagy néhányad magával együtt termő őszi gomba.
Forrás: Dr. Rimóczi Imre - Gombaválogató 5
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
A honlapon levő valamennyi tartalom (különös tekintettel fotókra, fajleírásokra és cikkekre) közvetlenül a honlapról történő bármilyen célú tovább hasznosítását (másolás, más felületen való megjelenítés, mesterséges intelligenciával kapcsolatos használat, stb.) megtiltjuk!
Ilyen igény esetén csak a szerzői joggal rendelkező tulajdonosok az illetékesek!
![]() Fotó: Szilvásy Edit | ![]() Fotó: Szilvásy Edit | ![]() Spórafotó: Szilvásy Edit |
![]() Fotó: Kaposvári László | ![]() Fotó: Kaposvári László | ![]() Fotó: Kaposvári László |
![]() Fotó: Kaposvári László | ![]() Fotó: Kaposvári László | ![]() Fotó: Kaposvári László |