Ez a gomba NEM EHETŐ.
Kalap: 2-5 cm széles, sokáig domború, majd szélesen púpos, egységesen okker, halványbarnás, fakógombára emlékeztet, szélén vélummaradvány nincs, húsos, felülete matt, száraz.
Lemezek: okkerszínűek, majd sötét okkerbarnásak, nagyon sűrűn állók, szélesen a tönkhöz nőttek.
Tönk: kalapszínű, a szálas cisztidáktól végig finoman lisztes, nincs gallérja, alján gyakran fehéres, gyökérszerű micéliumzsinórral.
Hús: halványbarnás, gyengén lisztszagú és -ízű, néha kesernyés.
Előfordulás: júniustól augusztusig, lomb- és vegyeserdőben, parkokban, faapritékon vagy rőzsén, hazánkban ritka gombafaj.
Étkezési érték: nem ehető, ha megtalálnánk, hagyjuk termőhelyén.
Hasonló fajok: a bársonyos rétgomba kalapja olívzöldes árnyalatú, spórái kisebbek.
Forrás: Ewald Gerhardt - Gombászok kézikönyve