Csak feltételesen fogyasztható!
Kalap: 12-16 cm átmérőjű, rövid, tönkszerű, fehér színű alapból kiinduló, többszörösen, korallszerűen elágazó ágakkal. Az ágak hengeresek, többnyire felállók, tövük világossárga, a csúcs felé citromsárga színűek, idősebb korban okkerszínűre kifakulnak, az ágvégek szabálytalanul vagy 2-3 tompa csúcsban végződnek, világossárgák, okkersárgák.
Termőréteg: az ágak végén található.
Hús: merev, törékeny, piszkosfehér, szagtalan, fiatalon kellemes ízű, idősebb korban az ágak vége kesernyés lehet.
Előfordulás: júniustól októberig, savanyú talajú lomb- és fenyőerdők talaján növő, nem gyakori faj.
Étkezési érték: fiatalon ehető, az idősebb példányokat ajánlatos leforrázni és az ágvégeket levágni, mert hasmenést okozhatnak. (!!!)
Megjegyzés: összetéveszthető a gyengén mérgező cifra korallgombával és az ehető rózsáságú korallgombával.
Forrás: Albert-Locsmándi Vasas - Ismerjük fel a gombákat!
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
A honlapon levő valamennyi tartalom (különös tekintettel fotókra, fajleírásokra és cikkekre) közvetlenül a honlapról történő bármilyen célú tovább hasznosítását (másolás, más felületen való megjelenítés, mesterséges intelligenciával kapcsolatos használat, stb.) megtiltjuk!
Ilyen igény esetén csak a szerzői joggal rendelkező tulajdonosok az illetékesek!
![]() Fotó: Molnár Edit levelezőnk | ![]() Fotó: Szűcs Béla | ![]() Fotó: Szilvásy Edit |
![]() Fotó: Szilvásy Edit | ![]() Fotó: Mike Attila levelezőnk | ![]() Fotó: Magyar Józsefné |
![]() Fotó: Papp Tibor levelezőnk | ![]() Fotó: Szűcs Béla |