Csak feltételesen fogyasztható!
Syn.: Rózsás korallgomba
Termőtest: 5-15 (20) cm magas, korallszerűen elágazó, karfiolszerű, az ágak rövidek, vastagok, ráncosak, többszörösen elágazók, fehéresek, sárgásak, az ágak vége többcsúcsú, fiatalon rózsás, vöröses, később kifakuló.
Termőréteg: az ágak végét borítja.
Tönkszerű alja: fehéres, sárgás, vaskos.
Hús: alul fehéres, márványozott.
Előfordulás: júniustól októberig, főleg savanyú talajú lomberdőben terem, hazánkban nem gyakori gombafaj.
Étkezési érték: fiatalon ehető. Az idősebb példányok kissé kesernyések lehetnek, ezért ágvégeit elkészítés előtt távolítsuk el. (!!!)
Megjegyzés: a kifejlett példányok ágvégei kihalványodnak, ezért hasonlóvá válnak a mérgező halvány korallgombához.
Forrás: Ewald Gerhardt - Gombászok kézikönyve
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
A honlapon levő valamennyi tartalom (különös tekintettel fotókra, fajleírásokra és cikkekre) közvetlenül a honlapról történő bármilyen célú tovább hasznosítását (másolás, más felületen való megjelenítés, mesterséges intelligenciával kapcsolatos használat, stb.) megtiltjuk!
Ilyen igény esetén csak a szerzői joggal rendelkező tulajdonosok az illetékesek!
![]() Fotó: Molnár Edit levelezőnk | ![]() Fotó: Molnár Edit levelezőnk | ![]() Fotó: Szilvásy Edit |
![]() Fotó: Szilvásy Edit | ![]() Fotó: Szilvásy Edit | ![]() Fotó: Szilvásy Edit |
![]() Fotó: Papp Tibor levelezőnk | ![]() Fotó: Szilvásy Edit | ![]() Fotó: Szilvásy Edsit |
![]() Fotó: Magyar Józsefné | ![]() Fotó: Szilvásy Edit | ![]() Fotó: Magyar Józsefné |