Ez a gomba NEM EHETŐ.
Kalap: 4-10 (15) cm széles, fehéres, halványszürkés, felülete finoman szálas-nemezes, szélén fiatalon fehéres, hártyás fátyolmaradványokkal.
Lemezek: fehéresek, krémszínűek, idősen sárgulók, lefutók.
Tönk: Szálas-pikkelyes, oldaltálló.
Hús: fehér, idősen sárgul.
Előfordulás: VIII-XI; élő vagy elhalt lombos fa anyagán, különösen nyárfán, tölgyön; hazánkban nem gyakori faj.
Étkezési érték: étkezésre alkalmatlan gombafaj.
Hasonló fajok: a fátyolos laskagomba kalapja sima, főleg nyárfatönkön, de nyíren is nőhet, hazánkban nem ritka, nem ehető faj.
Forrás: Ewald Gerhardt - Gombászok kézikönyve
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
Szerkesztői megjegyzés: Dr. Rimóczi Imre - Gombaválogató 2 finom, ehető gombának jelöli!
Sz. B. 2014.02.09.
![]() Fotó: Szilvásy Edit | ![]() Fotó: Mike Attila, levelezőnk | ![]() Fotó: Magyar Józsefné |
![]() Fotó: Tóthné Palitz Noémi | ![]() Fotó: Tóthné Palitz Noémi | ![]() Fotó: Soltész Róbert |
![]() Fotó: Soltész Róbert | ![]() Fotó: Soltész Róbert |