Ez a gomba ehető.
Termőtest: 5-10 cm magas, többnyire jellegzetesen fül formájú, felfelé álló, széle gyakran behajló, tövénél elkeskenyedő.
Belső oldala: narancsszínű, halvány rózsás árnyalatú, felülete sima.
Külső oldala: citrom-, okkersárgás, felülete deres, lisztes.
Hús: vékony, merev.
Előfordulás: júliustól októberig, lomberdőben és fenyvesekben, gyakran csoportosan, hegyvidéken és síkságon is. Hazánkban nem ritka gombafaj.
Étkezési érték: ehető, de kímélendő, ha megtaláljuk, hagyjuk termőhelyén. (!!!)
Hasonló fajok: citromsárga fülesgomba.
Megjegyzés: a nyúlfülegomba a fülesgombák (Otidea) nemzetségének feltűnő és könnyen felismerhető faja.
Forrás: Ewald Gerhardt - Gombászok kézikönyve
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
2016.08.12 Kelemér Fotó: Szilvásy Edit | 2014.08.29 Bükk, Csanyik Fotó: Szűcs Béla | 2011.08.10 Cserehát, Ragály Fotó: Szűcs Béla |
2011.08.10 Cserehát, Ragály Fotó: Szűcs Béla | 2011.07.17 Bükk, Garadna Fotó: Szűcs Béla | 2010.10.10 Bánk Fotó: Papp Tibor leveletőnk |
2010.09.12 Bükk Fotó: Magyar Józsefné | 2010.08.11 Bükk, Csanyik Fotó: Szilvásy Dénes | 2010.06.30 Bükk Fotó: Szilvásy Dénes |
2007.09.21 Ispánk Fotó: Szűcs Béla | 2007.09.21 Ispánk Fotó: Tóthné Palitz Noémi |