Ez a gomba NEM EHETŐ.
Termőtest: általában aljzatra simuló, vagy félig kiemelkedő, vastagsága 0,5 -2 mm. Az aljzatot akár több cm, több deciméter átmérőjű felületen bevonja.
Termőréteg: 1-2,5 mm hosszú narancssárga, lazacszínű tüskékből, ráncokból áll, száraz tapintású. A tüskés „sapkák" narancssárga színűek, hullámosak, kemény-szívós húsúak. Az aljzatra simuló növekedési réteg fehéres színű, enyhén bársonyos tapintású.
Előfordulás: a gomba elhalt lombos faanyagon található, ritkán fenyőféléken is előfordul. A termőtestek lehullott ágakon, elfekvő fatönkökön, ritkábban még álló farönkökön egész évben megtalálhatóak, nagy kolóniákban.
Étkezési érték: korhadékbontó, nem ehető gomba.
Forrás: J. Breitenbach Champignons de Suisse Tome 2
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
2014.02.16 Miskolctapolca Fotó: Szűcs Béla | 2014.02.16 Miskolctapolca Fotó: Szűcs Béla | 2012.03.15 Miskolc-Tapolca Fotó: Szűcs Béla |
2012.02.26 Miskolc-Tapolca Fotó: Magyar Józsefné | 2012.02.26 Miskolc-Tapolca Fotó: Magyar Józsefné |