(Szilvásy Edit)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Medvehagyma krémet (nevezhetjük pesto utánzatnak is) általános főzési célra is készíthetünk.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk kissé a fenyőmagot. Bedobjuk az aprítógépbe.
A chilikből eltávolítjuk a magokat, és az ereket. Szintén berakjuk az aprítógépbe.
A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, és az aprítógépbe tesszük. Ledaráljuk őket.
Belerakjuk a reszelt sajtot, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és hozzáöntünk annyi olíva olajat, amennyit felvesz, összemixeljük.
Egy kis üvegbe tesszük, a tetejére is önthetünk egy kis olíva olajat, hogy lezárja, majd lefedjük, és hűtőszekrényben tárolhatjuk, vagy felhasználjuk tetszés szerint.