MIGE
2024. május 21.
Konstantin

Sziasztok!

A mai csodálatos napsütéses, május eleji hőmérsékletet idéző napon megtartottuk az év második egyesületi túráját. Túravezetőnk Béres János volt. Vele együtt összesen 12 fő vállalkozott arra, hogy kucsmagombát keresve belevesse magát Lyukóbánya erdeibe.


Az elmúlt időszak hideg éjszakái, a csapadékmentesség és a szél közösen megtették hatásukat. A gombafajok számát tekintve nem találtunk sokkal többet, mint ahányan a túrán voltunk. És bár mindenki reménykedett legalább egy picit a közösségi oldalak képei alapján is, hogy csak egyet lelünk belőle, amit jól megnézhet magának mindenki, bármennyire apró is legyen az az egyke, ennek ellenére a célként kitűzött cseh kucsmagombák egyikébe sem sikerült belebotlanunk. Azért nem bánkódtunk annyira, vidáman, beszélgetéssel töltöttük el az erre a túrára szánt néhány órát, amelyhez némi fűszert adtak a tréfás megjegyzések.


Két hét múlva ismét próbát teszünk, ráadásul vendégeket is várunk. Reméljük, akkor nagyobb sikerrel járunk, és zempléni gombász barátaink a tavalyi évhez hasonlóan idén is örömüket lelik majd, miközben kosarukba gyűlnek a kucsmagombák.

És hogy mindent megtegyünk a sikerért, szépen kérek mindenkit, aki ezeket a sorokat olvassa, vegye elő táncos lábát, és miközben ropja az esőtáncot, énekelje a közismert "Ess eső, ess" és "Kucsmagomba gyere ki" című dalokat! Köszi az együttműködést!

Üdv: Dia