MIGE
2024. május 20.
Bernát, Felícia

 

Sziasztok!

Idén is megrendezésre került a Család Expo, melyre ismét meghívást kaptunk. A szervező a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány volt. Az Ifi Házban és annak udvarán megtartott rendezvényre április 27-én, péntek délután került sor.


A tavalyi évhez hasonlóan ismét szabadtéren állítottuk ki a gyűjtött gombákat. A tavaszi fajok mutatós példányain kívül már megszokott taplók, valamint különlegességek is várták a látogatókat. Az egyik Darai Balázs termesztett ördögszekér-laskagombája volt. A másik pedig egy tárgy, méghozzá egy mikroszkóphoz hasonló nagyító, melybe kicsik és nagyok egyaránt örömmel néztek bele. A nagyításnak hála még érdekesebbé tehettünk néhány gombát.


A jó idő mellett több dologban is hasonlított a tavalyi kiállításhoz a mostani. Egyrészt sok család látogatta meg a rendezvényt, s jött oda hozzánk, hogy megcsodálja a kiállítást, vagy gyerekként részt vegyen egy izgalmas totó kitöltésében, esetleg néhány gombás kép kidekorálásában. Ismét meglátogattak minket a bohócok, akik nagy érdeklődéssel fordultak a gombák és gombászok felé. És hogy a rendezőkről is szó essen, most is szívélyesen vendégül láttak bennünket, frissítő limonádéval és szendviccsel kedveskedtek a résztvevő civil szervezetek tagjainak.


A délután során két olyan esemény is történt, mely szorosan kapcsolódik az egyesülethez. Egyrészt úgy néz ki, hirtelen két fiatal taggal is bővültünk, hiszen a Darai házaspár unokái már az egyesületi kitűzővel a pulcsijukon jelentek meg a gyerekfoglalkoztató asztalunknál. Mint utólag megtudtuk, annyira tetszett a két csöppségnek a kitűző, hogy nem is akarták visszaadni nagyszüleiknek.
A másik eset Bélához köthető. Egyszer csak a semmiből odaszaladt hozzá egy ismeretlen, tíz év körüli fiú, hogy fogja már meg a hajtogatott lufiját, gyorsan kezébe nyomta, s már futott is a fához, amire társai javában másztak fölfelé. Így lett a meglepett Bélából csomagmegőrző.


Hamar eltelt ez a néhány óra, így nem tehettünk mást, a többi szervezettel együtt pakolászni kezdtünk. Mint látható, élményekben gazdag volt ez a kiállítás is. Tájékoztattunk, beszélgettünk, nevettünk. És csak remélhetjük, hogy a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány a jövőben is felkér majd bennünket egy kiállítás megrendezésére.

Üdv:
Dia