MIGE
2024. május 20.
Bernát, Felícia

Sziasztok!

Mint tudjátok, az egyesületi túrák nálunk mindig vasárnapra esnek. Hogy a kivétel erősítse ezt a szabályt, április 7-én, egy szombati napon indultunk közös kucsmagombázásra Lyukóbányára vendégeinkkel, a Csapókerti Gombász Klub és a Zempléni Gombász Egyesület tagjaival. Összesen 34 fő vett részt a túrán, 18 vendégünk közül 14-en jöttek Debrecenből, 4-en pedig a zempléniektől.


A nagy létszámra való tekintettel négy túravezetővel (Béres Jánossal, Darai Balázzsal, Rozgonyi Lászlóval és Szamosi Évával) négy irányba indultunk el, s mindenki reménykedett, hogy ha csak egy pár darab kucsmagombát is, de talál valamit.

Én Balázzsal tartottam, az utolsó útnak eredő csapat voltunk, bevártuk a később érkezőket. Végül nyolcra bővülő létszámmal kutattuk át az erdő talaját. Az utolsó háromnegyed óra mentette meg a helyzetünket, akkor találtunk rá egy olyan helyre, ahol gomba vezetett gombához, majd amikor levettük az utolsó látott példányt, néhány méter múlva újra hajolhattunk a szép nagy kucsmagombák után.

Visszatérve a kocsikhoz még folytatódott a program azoknak, akiknek volt rá ideje és energiája. Varbó felé autókáztunk, ahol a vendégeinket és egyesületünk tagjait is elfogyasztásra váró szalonna- és zöldséghadsereg, valamint finomabbnál finomabb sütemények sokasága várta. Az étkek elfogyasztása közben és után bőven volt még idő a beszélgetésre is.


Remélhetőleg minden résztvevő jól érezte magát, s függetlenül attól, hogy több vagy kevesebb kucsmagombával, de mindenképpen élményekkel gazdagodva tért haza.

Üdv:
Dia