MIGE
2024. június 13.
Anett, Antal

Gombakiállítás a Termelői Napon (2017.10.15)

 

Sziasztok!

Október 15-én újra lehetőséget kaptunk arra a Termelői Nap keretein belül, hogy megismertessük tevékenységünkkel Miskolc lakosait. A civil egyesületek közül ugyanis ismét a Miskolci Gombász Egyesületet kérték fel eme rendezvény színesítésére.


Négy asztallal is gazdálkodhattunk, így leterítésük után elkezdődött a tálcára rendezés és a határozás. Közben a korán kelő látogatók is folyamatosan jöttek, bepillantást nyerve a munkafolyamatba. Miközben a tagok egy része a felmerülő kérdésekre válaszolt, mások azon szorgoskodtak, hogy mielőbb vége legyen a határozásnak és kikerüljenek a még hiányzó cédulák a gombákhoz.

Nem sokkal később Bélát elszólította a kötelesség, a Szent István Rádió munkatársa ismét interjút készített vele. Visszajáró vendég, ebben az évben is többször tette már tiszteletét a kiállításokon.


Megtelt az asztal. Milyen jó, hogy ennyire pakolhattunk! Csilla asztaldíszein kívül két gyönyörű találat is feldobta a kiállítást. Egy nagy csokor virágnak is beillő csoport gyűrűs tuskógomba és egy húsz centiméteres kalapátmérőt meghaladó vargánya borzolta a kedélyeket. De népszerű volt a bükkszentkereszti kiállításról megmentett óriáspöfeteg is.


Az idő gyorsan telt, de volt lehetőség pihenésre, beszélgetésre, nézelődésre egyaránt. Fél órával a Termelői Nap zárása után, mikor már csak néhány árus volt az Erzsébet téren, még mindig jöttek kíváncsiskodók. Hamarosan lecsengett a roham, és pakolni kezdtünk.
Szerencsére sokan segédkeztek az egyesületből, így megbirkóztunk mind a 101 kiállított gombafajjal, mind pedig a látogatók tömegével. Reméljük, hogy még lesz alkalmunk megmutatni az érdeklődőknek a rendezvény keretein belül máskor is a gombák változatos világát!

Köszönet jár minden tagunknak a gyűjtésért és az ügyelésért, ismét kitettünk magunkért!

Üdv:
Dia