MIGE
2024. május 21.
Konstantin

Gombakiállítás a Búza téri Vásárcsarnokban (2017.09.30)

 

Sziasztok!

Szeptember utolsó napja igencsak húzósra sikeredett, hiszen két kiállításon is helyt kellett állnunk.

Reggel 6 óra magasságában már gyülekeztek az álmos arcú MIGE tagok a Búza tér vásárcsarnokában, hogy alig pár óra alatt elrendezzék a kiállításra szánt gombákat. A leterített asztalokra hamar kikerültek a tálcák, lassan ürülni kezdtek a kosarak, dobozok és egyéb tárolóedények.

Közben megkezdődött a határozás is. Voltak fajok, amelyekről hamar kiderült, hogy mifélék. Mások felett hosszas diskurzus alakult ki, és különféle érveket hoztak fel szakellenőreink, hogy mi is lehet a delikvens. A tálcák megteltek, 140-nél is több faj került meghatározásra. Ahhoz képest, hogy milyen volt a nyár, ez igencsak jónak mondható. Csilla virágkötői ügyességgel készített asztaldíszei is megtalálták a helyüket Még Móni kicsi kosara is megtelt újra gombákkal, csak most kicsit másként.


Közben a látogatók száma egyre csak nőtt. Voltak, akik megjegyezték, hogy minden évben kellene ilyen rendezvényt szerveznünk, mert hasznos és tetszetős kiállítást sikerült összehoznunk (2015. óta harmadszor vagyunk itt!). Sokan érdeklődtek általános dolgokról, mások egyes nemzetségekről, vagy egy-egy fajról szerettek volna bővebb ismereteket szerezni.


Lassan elérkeztünk a bűvös déli 12 órához, melynek gondolkodóba kellett ejtenie bennünket. Ugyanis a második kiállítási helyszínre is oda kellett érni. A szállítást jobban bíró fajok közül szedtük össze a szükségeseket. Mivel azonban a Búza téri kiállítás tovább tartott, mint ahogy nekünk el kellett jönnünk, meg kellett írni az ott maradókra a cédulákat is. Oszd meg és uralkodj, ez volt az elvünk.


És hogy mi volt a Búza téri kiállítás utolsó órájában? Azt én nem tudhatom. Kérdezzétek meg azoktól, akik ott maradtak végig! Biztosan szívesen mesélnek ők is.

Köszönjük a kiállítás megszervezését Rozibának, a gyűjtést és a lebonyolításban nyújtott segítséget pedig a résztvevőknek. Vigyázz, Búza tér, jövőre ismét jövünk!

Üdv:
Dia