MIGE
2024. május 21.
Konstantin

Gombászmajális, Füzérradvány 2014. május 1.

 

A zempléni gombászokkal mindig öröm együtt lenni! Megtapasztaljuk közös értékrendünket, megerősítjük személyes kötődéseinket. Néha még gombát is találunk, ha nagyon erőltetjük.

Az idei május 1-i összejövetelünk Füzérradványon jól illeszkedett ebbe a képbe. Majális hangulatunk volt, gombának én még kosarat, vagy akár egy tejfölös poharat sem vittem. Divatos szóval élve a csapatépítés volt a cél - én úgy mondanám, hogy jól szerettük volna érezni magunkat együtt. Sikerült.

Gombát is találtunk azért. Kijött a gyalogút szélére pár tobozfülőke, tavaszi rétgomba, valamelyik döggomba, csupa ismerős. Mégis inkább arra vigyáztunk, nehogy elessen valaki, ág ne csapódjon, "szerencsés" helyre ne lépjen senki. Jártunk egy jót, örültünk a természet ébredésének. Jé, már virágzik a lonc, a kakukkfű! A kastélykertben az agárkosbor, pacsirtafű! Megismerkedtünk a kígyónyelvvel, a hatalmas ősfák között a kis hőscincérrel, mezei futrinkával. A smaragdzöld virágbogárról még portrét is fotóztam.

Jól esett utána a sült virslis, hazaival kínálgatós ebéd, a meghitt beszélgetések. Ahogy láttam, mi miskolciak az utolsók között jöttünk el.
Jól éreztük magunkat, köszönjük a ZGE szíveslátását! Reméljük, viszonozni tudjuk legközelebb, mikor hozzánk jönnek!

 

Hazafelé még benéztünk a Miskolc melletti tó partján a nyárasba. A telefonos útmutatás alapján rátaláltunk a homoki papsapkagomba termőfoltjára és sikerült pár fotót is készíteni, mielőtt nagyobb feltűnést keltettünk volna. Megkoronázta a napot!

 

Jegyezte: Szűcs Béla