MIGE
2018. november 20.
Jolán

Tömzsi korallgomba - Ramariopsis kunzei

Ehető gombaEz a gomba NEM EHETŐ.


 

Termőtest: 1-4 (12) cm magas, korallszerűen elágazó, az ágak közös, pelyhes-szálas, tönkszerű részből nőnek ki, többnyire fehéres, krémszínű.

 

Hús: áttetszően fehéres, szárazon kissé sárguló, viszonylag rugalmas.

 

Előfordulás: augusztustól októberig, lomb- és fenyőerdőben, talajon vagy ritkán korhadó faanyagon. Hazánkban ritka gombafaj, szaprobionta.

 

Étkezési érték: étkezésre alkalmatlan, ritka, kímélendő gombafaj.

 

Hasonló fajok: a fésűs korallgomba ágainak vége fésűszerűen felhasadozik.

 

Forrás: Ewald Gerhardt - Gombászok kézikönyve

              Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)


2014.09.26 Bakonybél
Fotó: Szűcs Béla
 
2010.11.20 Bükk, Csókás
Fotó: Szilvásy Edit
 
2010.11.20 Bükk, Csókás
Fotó: Magyar Józsefné
 
2010.11.13 Bükk, Csókás
Fotó: Szilvásy Edit
 
2010.11.13 Bükk, Csókás
Fotó: Magyar Józsefné
 
2010.11.13 Bükk, Csókás
Fotó: Magyar Józsefné
 
2010.11.13 Bükk, Csókás
Fotó: Magyar Józsefné
 

Vissza a hónap gombáihoz

Nemzeti Együttműködési Alap