MIGE
2017. október 17.
Hedvig

Keserű álpereszke - Leucopaxillus gentianeus

Ehető gombaEz a gomba NEM EHETŐ.


Syn.: Keserű cölöppereszke

 

Kalap: élénk vörösbarna színű, csak középtájt vastaghúsú, egyébként a széle felé erősen elvékonyodik.

 

Hús: fehér, rugalmas, erősen lisztszagú és maróan keserű ízű.

 

Előfordulás: hegyvidéki erdők őszi gombája.

 

Étkezési érték: nem ehető.

 

Forrás: Dr. Rimóczi Imre - Gombaválogató 2.

 


2014.10.01 Pilis, Köves-bérc
Fotó: Fedor Ilona levelezőnk
 
2014.10.01 Pilis, Köves-bérc
Fotó: Fedor Ilona levelezőnk
 
2007.09.30 Vértes, Disznó-csapás
Fotó: Koszka Attila
 

Vissza a hónap gombáihoz

Nemzeti Együttműködési Alap