Ez a gomba NEM EHETŐ.
Kalap: átmérő max. 1 cm, kiterülő, tölcséresedő; szürkés vagy agyagbarna, a széle felé általában világosabb, higrofán. Felszíne sima, széle aláhajló, idősebb korban kissé hullámos lehet, nem bordás.
Lemezek: sűrűn állók, krémszínűek, lefutók, idősebb korban egyre szürkébbek.
Tönk: 1,5 - 2 cm nagyságú, kalapszínű, esetleg a lemezekhez közel világosabb, legalján fehér gombafonalaktól szöszös.
Hús: puha, vizenyős, szürkésbarna, ízetlen. Szaga kellemes gombaillat.
Előfordulás: homokpuszták mohapárnáiban vagy fűcsomók tövében, néhányadmagával, szeptember közepétől a tartós fagyokig.
Étkezési érték: nem ehető.
Megjegyzés: a gomba a XIX. sz. eleji híres magyar mikológus, Kalchbrenner Károly nevét viseli.
Forrás: Rimóczi - Gombák I., Rétek, legelők és pázsitok gombái
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)