MIGE
2021. március 04.
Kázmér

Sziasztok!

Az előző évekhez hasonlóan pünkösdhétfőn ismét megrendezésre került a MIGE Nap, melyet ezúttal szalonna- és kolbászsütés, rengeteg sütemény és finom nedűk tettek ínycsiklandozóvá. A helyszín ezúttal a tapolcai Rozgonyi-birtok volt, ahol már régebben is összeült a társaság. Most 17-en voltunk.

Fél tíz környékére kisebb-nagyobb kalandokkal, de mindenki megérkezett, aki részt tudott venni ezen a rendezvényen. A legtöbben kocsival jött, de négyen gyalogosan, az erdőn keresztül közelítettük meg a területet, csak az utolsó méterekre szálltunk be a guruló járművekbe, melyekkel két utcával többet látogattunk meg a kelleténél.
Érkezés után nem sokkal már égett a tűz, készült a reggeli. Miután jól beszalonnáztunk és beszélgettünk egy sort, néhányan úgy döntöttünk, hogy le kellene járni a bőséges reggelit. Így hát Tapolca fái között kezdtünk kutatni a legszebb és legfinomabb gombák után.

Legértékesebb találatunk egy gyönyörű bronzos vargánya volt, ezen kívül szinte csak piruló galócákkal találkoztunk. Madárfüttyök dallamai kísértek bennünket, miközben egy szép békával is összefutottunk. Mindannyian megálltuk, hogy rávessük magunkat egy csók reményében, így a szerencsés (vagy szerencsétlen?) állat nem változhatott át királyfivá. Mielőtt még visszatérhettünk volna a rezidenciára, szedtünk egy kis bodzát is. A telken megtudtuk, hogy egy másik túra is útnak indult, melynek résztvevői kisebb távot jártak be.


Nem sok fajt találtunk, a példányok száma sem volt jelentős, így újra beszélgetésbe kezdtünk, majd az egyre sűrűsödő sötét fellegek ellenére úgy döntöttünk, hogy megsütjük a maradék szalonnát és kolbászt a társaságnak. Így ismét ropogott a tűz, neki is álltunk a nemes feladatnak. Már javában délután volt, a reggeli emlékké vált, megéheztünk. Szerencsénk volt, hogy nem tétováztunk. A finom falatok elfogyasztása után nem sokkal esni kezdett az eső, így pakolászni kezdtünk, majd a felállított sátor alatt találtunk menedéket. Néhány perc múlva egy rövid időre elállt a csapadék, ami kedvezett a további pakolásnak, s egy szép nagy szivárvány kialakulásának is. Ám ez a kedvező helyzet nem tarthatott soká, jó nagy zuhé következett, mely végleg lezárta a már csökkenő létszámú rendezvényt.


Köszönet illeti a helyszín és a zene biztosításáért Rozibát. Reméljük, hamarosan ismét eltölthetünk egy kellemes napot a gyönyörű kilátással rendelkező, nyugalom szigetének tekinthető telkén!

Üdv:
Dia