MIGE
2021. szeptember 26.
Jusztina

 

VI. Miskolci Bagolyles a Miskolci Egyetemen


Elérkezett az új esztendő első megmozdulása. A tavalyi és tavalyelőtti évhez hasonlóan ismét a Bagolylesre voltunk hivatalosak madarász barátaink jóvoltából. A már jól ismert elemek mellett újdonságok is jellemezték mind a programot, mind pedig a mi kiállításunkat.


Dél után nem sokkal fogtunk neki a kipakolásnak. Az egyik asztalra a gombák és gombás készítmények kerültek, a másikon a gyerekfoglalkoztató, az Év Gombája tesztek és segédanyagok foglaltak helyet. Utóbbira került a debütáló sztereo mikroszkópunk, amely nagy sikert aratott a tagtársak és a látogatók körében is. Csodálkozó felkiáltások, széles mosolyok, csillogó szemek árulkodtak a meglepettségről, ámulásról és sikerélményről, miután a betekintők olyan apró gombarészleteket láthattak a nagyításnak köszönhetően, melyekre szabad szemmel esélyük sem lett volna.

 

A délután programjai között új elemként előadások is voltak, melyeken a meghívott egyesületek képviselői beszéltek egy-egy témáról. Elnökünk, Béres János a bronzos vargányáról tartott előadást az érdeklődőknek.
Hamar elrepült az idő, a tombolahúzás után kiürült az egyetem aulája, így mi is pakolni kezdtünk. A 2019. év első kiállítása sikeresen zajlott le, rengeteg látogatóval. Reméljük, a következő évben is eme program keretében nyithatjuk meg a kiállításaink idényét.

Üdv:
Dia