MIGE
2021. szeptember 26.
Jusztina

V. Miskolci Bagolyles 

                  2018.02.10. Miskolci Egyetem

 

Sziasztok!

A madarászoknak köszönhetően a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Miskolci Egyetem területén tarthattuk meg első kiállításunkat. Sok látnivalót tartogatott az érdeklődőknek ez a délután.


Az egyetemi parkban és az aulában is több programból válogathattak a látogatók. A játékos kedvűeknek érdemes volt az épületben legalább négy állomást meglátogatniuk és a kapott teszteket kitölteniük, hiszen így tombolahúzáson vehettek részt. Rengetegen hozták el gyermeküket is, a kicsik kézműves foglalkozással és játékos feladatokkal tölthették a délutánt.

Az aulában felállításra került a madarászok jurtája, melyben filmeket vetítettek. Az asztalunk mellett a Mályi Madármentő Állomás munkatársai mutatták be tevékenységüket. Nagy népszerűségnek örvendett és meglepően jól viselte az egész délutános simogatást Füles, a bagoly. Elhoztak néhány mentett denevért is, megnézhettük, hogyan esznek és isznak ezek az apró állatok, ráadásul néha a hangjukat is hallhattuk.


Amennyire tudtunk, mi is kitettünk magunkért. Friss gombák és régebben gyűjtött taplók, az elmaradhatatlan gombás készítmények és a gyermekfoglalkoztató alkotta repertoárunkat. A kiállított gombák között voltak olyan, eddig nem látható fajok példányai is, mint a pihés gyűszűgomba, vagy a narancssárga redősgomba. Sikere volt a ritkán látható vörös rovarrontógombának, de az ánizstaplót is sokan szaglászták. A múlt év végén beszerzett állványinkra kitett fotóinkra, ismertető összeállításainkra jó volt ránézni, érdemes volt bíbelődni velük!

 

Nálunk is lehetett teljesíteni egy állomást, így sokan töltötték ki tesztünket, amely idén a 2018. év gombájával, a süngombával és általában a gombavédelemmel foglalkozott.

Többen érdeklődtek a tervezett alapfokú tanfolyamunkkal kapcsolatban is.

 

Már vagy két órája tartott a rendezvény, amikor megtudtuk, hogy a madarászoknál adományért cserébe gombás kitűzőt is lehet választani. Mit tehet ilyenkor a jó gombász? Naná, hogy vesz egyet! Pláne, ha sikeresen otthon hagyta az egyesületi kitűzőjét...


Az idő gyorsan elrepült, az épületben szinte már csak a kiállítók maradtak, amikor mi is pakolni kezdtünk. Remek kezdése volt ez a délután a 2018. évi kiállítási szezonunknak.

Köszönettel tartozunk a meghívásért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjának. Reméljük, a jövőben is több közös programon vehetünk majd részt ezzel a remek csapattal!

Köszönjük egyesületi tagjainknak a lelkiismeretes felkészülést és a kitartó ügyeleti munkát!

 

Üdv:
Dia