MIGE
2021. szeptember 23.
Tekla

Gombakiállítás a Lecsófesztiválon a Csanyikban (2016.08.06.)

 

A kiállításon 103 azonosított gombafajt mutattunk be. Volt még gyűjtött anyagunk, de nem volt több helyünk a kiállításukra. A főzőversenyen is részt vettünk, eredményéről még nincs információnk.

 

A kiállításhoz gyűjtést végeztek, ügyelőként és szakácsként részt vettek:

               

            Béres János

            Bojtos Gézáné

            Darai Balázsné

            Dávid Róbert

            Ferencz Zsolt

            Haász Viktória

            Hörcsik Diána

            Lévai Imréné

            Lezsák Mónika

            Koós János

            Orliczki János

            Rozgonyi László

            Szűcs Béla

            Váradi Zsófia

 

A nap folyamán mintegy 300 látogatót fogadtunk, sokan többször visszatértek, többen gombát is gyűjtöttek számunkra a közeli erdőkben.

 

A szokatlan befejezést egy hirtelen ránk zúduló vihar jelentette. Délután 15 órától másfél órán át olyan intenzitással esett az eső, amilyenre ritkán van példa. Beszorultunk a sátrunk alá, mint a többi kiállító is. A sátorról rövidesen kiderült, hogy a tetejét rosszul illesztették össze és helyenként befolyt az eső. Később az egész tető úgy átázott, hogy permetszerűen átvert rajta a víz. Néhányan a nálam levő esernyő alá húzódtunk (a sátor alatt), a többiek csendesen ázogattak. A kiállítási tálcák megteltek vízzel, a gombák úsztak bennük, az információs cédulák fóliázása helyenként áteresztett, majd a talpunk alatt összegyűlő víztócsák alulról támadtak.

A felszerelést nem lehetett ott hagyni, ki kellett várni a vihar végét. Hallottuk, hogy távolabb az egyik sátorban zeneszó mellett mulattak az emberek. Oda szorultak be a zenészek és italban sem volt hiányuk. Az egyik szemközti sátor alatt egy jókora kutya és a gazdája maradt magára, a társaik lassanként elszivárogtak valamerre.

Társaságunk egész napos jó hangulatára jellemző, hogy mikor már láttuk, ennek még sokáig nem lesz vége, hangos nótázásba fogtunk (teljesen józanul, ám annál nagyobb hangerővel). Hamarosan a tujasor mögötti két sátorban is átvették a hangot. A kutyás férfi egyszer csak előhúzott egy furulyát a kabátja alól és kísérni kezdett.

A főzőverseny díjait majd hétfőn a városházán fogják kiosztani - a zsűri is elázott.

Ilyen jól legutóbb talán csak a múlt évi évzárón éreztük magunkat.

 

Köszönjük résztvevő tagjaink munkáját és a szorult helyzethez való nagyszerű hozzáállását!

 

Jegyezte: Szűcs Béla

2016.08.07.

 

Ma derült ki, hogy a "Lecsós ételek" kategóriában második helyezést értünk el! Gratulálunk a főző csapatnak!

2016.08.08.