MIGE
2021. szeptember 26.
Jusztina

3. Lutra expressz Garadnára

 

Időnként csak csepergett, máskor esett az eső május 14-én, de azért csapadékmentes időszak is volt szerencsére. A szomorkásan induló időjárás ellenére serényen készülődtünk a Mókus Odú mellett felállított sátrunknál. Ezen a szombati napon ugyanis kiállítást tartottunk a Vadkutató vonatozások - 3. Lutra Expressz Garadnára elnevezésű rendezvényen belül. Mire megérkezett a várva várt szerelvény, elrendeztük a gombákat, felcsíptettük a fotókat és felkészültünk a kisvasúttal érkezők fogadására.

A gyerekeket egy kis ajándékkal leptük meg, melyet Juhász Tiborné Csilla kreativitásának köszönhetünk. Az apróbbak színezhettek is a sátrunknál, és egy elsős kislány a vendégkönyvünkbe is leírta, hogy mi tetszett neki legjobban. A felnőttek gombatartósítással kapcsolatos nyomtatványokat vihettek haza. A látogatók közül sokan meglepődtek a Béres János által hozott nagy mennyiségű gévagombán, melyet aznap reggel szüretelt. De nem csak a sátornál volt szó erről a sokrétű kalapos társaságról, hiszen Darai Balázs a gombák gasztronómiájáról tartott előadást.

A nap során többször hallhattuk a vadászkürtöket, megismerkedhettünk a vadhívás tudományával, és vadászkutyákat is láthattunk. Fontosságukról, feladatukról, a vadászatban betöltött szerepükről esett szó. Közben a hegyoldalban az íjászat kipróbálására is lehetőség nyílt. Jó kis program volt ez, melyet egyaránt élvezhettek a látogatók, vadászok és csendes vadászok.

 

Hörcsik Diána

2016. május 14.