(Szaniszlai Nagy Éva)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Négyszögletes szeletelt kenyeret kétujjnyi csíkokra vágunk és vajban világosra pirítjuk. A pirított kenyércsíkokat a tűzálló edény aljára rendezzük úgy, hogy teljesen befedje. Négy tojás sárgáját 1 zacskó ( 3 dl) féltartós tejszínnel jól elkavarjuk, sóval, fehérborssal, vágott kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, metélőhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a 4 tojás kemény habját és 10 dkg reszelt füstölt sajtot.
A kenyérszeleteket meghintjük szeletekre vágott párolt gombával és leöntjük a tejszínes krémmel. Ha termesztett csiperkét használunk, érdemes a krémbe egy kávéskanál vegyes gombaport kavarni, hogy ízletesebb legyen. Sütőben aranysárgára sütjük.