MIGE
2017. december 17.
Lázár, Olimpia

Medvehagyma krém készítése

(Szilvásy Edit)

 

 

Hozzávalók:

  • 5 dkg napraforgó mag
  • 5 dkg száraz, kemény juhsajt
  • 20 dkg medvehagyma
  • 0,25 dl olíva olaj

 

 Elkészítés:

 

Medvehagyma krémet (nevezhetjük pesto utánzatnak is) általános főzési célra is készíthetünk.

 

Egy száraz serpenyőben megpirítjuk kissé a fenyőmagot. Bedobjuk az aprítógépbe.

A chilikből eltávolítjuk a magokat, és az ereket. Szintén berakjuk az aprítógépbe.

A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, és az aprítógépbe tesszük. Ledaráljuk őket.

Belerakjuk a reszelt sajtot, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és hozzáöntünk annyi olíva olajat, amennyit felvesz, összemixeljük.

Egy kis üvegbe tesszük, a tetejére is önthetünk egy kis olíva olajat, hogy lezárja, majd lefedjük, és hűtőszekrényben tárolhatjuk, vagy felhasználjuk tetszés szerint.

 

Nemzeti Együttműködési Alap