MIGE
2017. december 17.
Lázár, Olimpia

Gombás kenyér

(Szaniszlai Nagy Éva)

 

Hozzávalók:

 

  • 6db tojás
  • 3 nagy szelet kenyér (nem száraz)
  • 25 dkg sárga gévagomba
  • só, bors, kakukkfű, kevés olaj
  • két csapott evőkanál liszt, amiben elkeverünk egy mokkáskanál szódabikarbónát
  • 3-4 szál petrezselyemzöld
  • szeletelt Bacob.

 

Elkészítés:

 

A gévagombát jól megmosom és egész apróra vágom.

A gombából kevés olajon a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű) és a petrzselyemzölddel pörköltet készítek. Hagyom kihűlni.

Egy püspökkenyérsütőt és egy kb. akkora kenyérsütőt - ami nem bordázott - keresztben kibélelek baconnal.

A tojásokat gépi habverővel felverem, mint a piskótánál, majd a kenyérszeletek belét belecsipdelem. Ezután hozzáadom a liszttel elkevert szódabikarbónát és a gombapörköltet.

Elosztom a masszát a két tepsibe és az előmelegített sütőben 200-210 fokon kb. 20 percig sütöm.

Még melegen kiborítom és tetszés szerint uborkával, paradicsommal, főtt tojással díszítve tálalom.

 

Jó étvágyat!

Nemzeti Együttműködési Alap