MIGE
2017. szeptember 25.
Eufrozina, Kende

Gomba rakottas

 (Szaniszlai Nagy Éva)

 

 

Hozzávalók:

  • 1kg csoportos tuskógomba (csuprosgomba)
  • 1 db kisebb cukkíni
  • 3 db sárgarépa
  • 3 marék rizs
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 450 g tejföl
  • 4 db tojás.

 

Elkészítés:
 

A gombát alaposan megtisztítjuk. A kalap alatt csak 1cm tönkrészt hagyunk. Forró vízbe dobva 5 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.

Olajon megdinsztelünk 1 fej apróra vágott hagymát, beletesszük az összevágott gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítve pörköltöt készítünk.

Amíg a pörkölt elkészül, meghámozzuk és felszeleteljük a cukkínit. Megtisztítjuk, karikára vágjuk a sárgarépát.

A másik két nagy hagymát szintén tisztítjuk és karikázzuk, a rizst beáztatjuk.

 

Egy normál, kb. 5cm mély zománcos tepsi alját kiolajozzuk. Ráterítjük a cukkínit s megszórjuk kevés ételízesítővel. Erre jön a rizs, a sárgarépaszeletek a gombapörkölt és a hagymaszeletek.

Tetejére rásimítjuk a tejfölt, majd a 4 egész tojást elektromos habverővel jól felverjük és a tetejére öntjük.

A tepsi tetejét alufóliával befedjük és 220 fokon megsütjük.

Kockára vágva tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

Nemzeti Együttműködési Alap