MIGE
2017. június 27.
László

Gombás rétes spenótlevéllel

(Szaniszlai Nagy Éva)

 

 

Hozzávalók:

 

  • 1db mélyhűtött leveles tészta
  • Spenótlevél
  • Gombapörkölt (kb. 1 literes fagylaltos doboz)
  • kakukkfű, tejföl

 

Elkészítés:

 

Elkészítjük a gombapörköltöt. Legfinomabb vegyes gombából. A képen látható Csoportos tuskógombából (csuprosgomba) készült, dinsztelt hagyma, kevés vargányapor, só, bors hozzáadásával.

A hideg gombapörköltöt ledaráljuk, vagy aprítóval összevágjuk.

A megmosott spenótleveleket 4-5 percig pároljuk, majd törlőpapírral a nedvességet felitatjuk róla.

A szobahőmérsékleten felengedett leveles tésztát kettévágjuk és két db vékony téglalapot nyújtunk belőle.

A hosszabbik oldala alját kirakjuk három sor spenótlevéllel. Erre simítjuk a gombapörkölt felét, amit megszórunk kakukkfűvel.

Feltekerjük, mint a rétest. Két végét behajtjuk, hogy a töltelék ki ne csorogjon sütés közben.

Ugyanígy készül el a másik tésztalap is.

Tetejét megkenjük tejföllel. 200-220 fokon sütjük.

 

Jó étvágyat!

Nemzeti Együttműködési Alap