MIGE
2017. május 27.
Hella

Őszibarackos rókagomba

 (Szilvásy Dénes és Edit)

 

A kajszibarack illatú rókagombát darabokra tépkedjük, vajon sóval, kevés borssal pár percig pirítjuk. A keletkező levet ráöntjük a rizsre, mellyel azt puhára főzzük.

Az ételhez szánt húst (csirkemell, sertés szűzpecsenye, etc.) zsiradékon, sóval, borssal enyhén fűszerezve puhára pároljuk.

Két - három szem kemény őszibarackot meghámozunk, cikkekre szelünk.

1 doboz tejfelt, reszelt sajtot, 1 dl tejszint összekeverünk.

A sütőedénybe alulra rétegezzük a rizst, rátesszük a hússzeleteket, majd arra a rókagombát, közé egyenletesen elosztva a barackszeleteket.

Ráöntjük a tejfeles masszát, elsimítjuk, majd sütőben pirulásig sütjük.

Ezt a receptet öltöztettük új köntösbe, csakis a miskolcigombasz.hu számára :  http://kozosgomba.blogspot.com/2007/06/rkagombs-natr-csirkemell-gymlcs.html , na ez sem akármi :-)

 

 

Nemzeti Együttműködési Alap