MIGE
2017. augusztus 21.
Hajna, Sámuel

Medvehagymás pocsolyában fetrengő amúr szeletek trombitagombás – camembert sajtos gombócformájú krokettal.

Szilvásy Dénes receptje

 

A halszeleteket besózom és hűtőben pihentetem pár órán át.

Elkészítem a mártást: a 25-30 dkg medvehagyma levelét megmosom, 1-2 apróra vágott krumpli társaságában vajon, kevés víz hozzáadásával a krumpli puhulásáig párolom. Tejszínt és kevés borsot, sót adva hozzá, mixerben pépesítem – kiforralom.

Közben 30 dkg krumplit héjában megfőzök, még melegen áttöröm, kevés vajat belekeverve hűlni hagyom. Eztán a kihűlt krumplihoz adok 1 tojás sárgáját, sót és annyi lisztet, (kb. 4 ek) hogy lágy tésztánk legyen.

A trombitagombát beáztatom, apróra vágom, majd kevés vajon, kis sóval megpárolom. A sajtot nagyobb (2x2 cm) kockára vágom.

A tésztát 1 cm vastagra kinyújtom, 5x5-ös négyzetekre vágom. Közepére teszek egy sajtkockát, a lágy sajtba pár szem gombát nyomkodok. A tölteléket a tésztával beborítom, gombócokat formázok, melyeket felvert tojásba, zsemlemorzsába megforgatva, forró olajban szép pirosra sütök.

Melegen adom az asztalra a mártásra fektetett halszeletekkel.

Másféle halszelettel és gombával is készíthető!

 

Nemzeti Együttműködési Alap