MIGE
2017. szeptember 25.
Eufrozina, Kende

Töltött alma

Gortva Edit receptje

 

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 30 dkg cseh kucsmagomba
  • 2 főtt tojás
  • a többi szabadon, a recept és ízlés szerint...

 

Az almákat kivájom, hogy tölthető formát kapjak. Egy edénybe vizet teszek, 1 citrom levét belecsavarom, beleteszem az almákat. Berakom 4 percre a mikróba, hogy puha legyen, de ne essen szét. Kiveszem tányérra, lecsöpögtetem.

 

1 kanál vajon 30 dkg cseh kucsmagombát sóval, kevés borssal, 1 marék összevágott medvehagymával (ha nincs, jó az újhagyma is, és egy gerezd fokhagyma) ledinsztelek, annyira, hogy minden leve elpárolódjon. Megfőzök 2 tojást, majd apróra összevágom. A gombához keverem. Egy kis kanál mustár, tejfel, só, bors még mehet a masszába. Ezt a tölteléket töltöm az almákba.

 

Az alma lágy, pikáns íze és a finom töltelék különleges csemege.

 

Nemzeti Együttműködési Alap