MIGE
2017. szeptember 25.
Eufrozina, Kende

Paradicsomos gombasavanyúság 

 (Hodobay Mária)

 

Paradicsomos gomba-savanyúságHozzávalók:

  • 1kg rizike (csak a kalapja)
  • 4 darab közepes vöröshagyma
  • kb. 13 dkg sűrített paradicsom
  • 1 deci 10% ecet
  • 1 deci olíva vagy napraforgó olaj
  • 1 deci víz
  • angol fűszerek
  • babérlevél
  • 3 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

 

Elkészítés:
Sós vízben 5-10 percig főzzük a gombafejeket, leszűrjük. A hagymát karikára vágjuk, és az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót.

Az üvegbe rétegenként rakjuk le a hagymát és a gombát. Kezdjük a hagymával és azzal is fejezzük be, úgy, hogy a gombát a szósz lepje el.

Kidunsztoljuk.

Nemzeti Együttműködési Alap