MIGE
2017. április 26.
Ervin

Gombás kocsonya 

 (Szaniszlai Nagy Éva)

 

Gombás kocsonyaHozzávalók:

  • 4db kis sertésköröm
  • 1 kg júdásfüle gomba
  • bors
  • 2 db fokhagyma
  • kis csokor kakukkfű
  • csipet piros paprika

 

Elkészítés:

A körmöket megtisztítjuk és kettévágjuk. Vízbe téve adunk hozzá sót, borsot, pici paprikát és a megtisztított, gerezdekre szedett fokhagymát, majd főzni kezdjük. Amikor már majdnem kész a kocsonya, leszíneljük a levet. Hozzátesszük a megtisztított, megmosott gombát és a kakukkfüvet, és tovább főzzük. Egy keveset tányérra teszünk, s ha már megdermed, leszedjük a lé tetejéről a zsírt, majd átszűrjük. A gombát tányérra rendezzük, rászűrjük a levet. Párolt zöldséget is tehetünk bele. Kakukkfűvel díszítjük.

Nemzeti Együttműködési Alap