MIGE
2017. december 11.
Árpád

 

Sajtos gombasaláta 

(Szaniszlai Nagy Éva)

 

Hozzávalók:Sajtos gombasaláta

  • 25 dkg csiperkegomba (lehetőleg apró)
  • egy cikk fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • kb.5 dkg félzsíros sajt
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • metélőhagyma

 

Elkészítés:

A csiperkéknek lehúzzuk a kalapbőrét és 2-3 percre forrásban levő vízbe dobjuk. Szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöntjük, és vastagabb szeletekre vágjuk. Az olajat zárható tálkába öntjük. Belereszeljük, vagy apróra vágva beletesszük a fokhagymát, kevés sót, borsot szórunk rá. Ebbe a páclébe tesszük az előkészített gombát. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, de jobb, ha másnapig áll.

A sajtot vastagabb (kb. 0,5-1 cm) szeletekre vágjuk. Sütiszaggatóval formákat szaggatunk díszítésnek, a többit vékony csíkokra vágjuk.

A gombát kivesszük a pácléből, összekeverjük a sajtcsíkokkal, kevés aprított zöldfűszerrel, és tányérra rendezzük. A formára szaggatott sajttal és zöldfűszerrel díszítjük, és még egy kevés borsot szórunk a tetejére.

Jó étvágyat!

Nemzeti Együttműködési Alap