MIGE
2017. április 26.
Ervin

Gombás zakuszka

Gombás zakuszka

Pásztor Zsoltné

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg gomba
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 0,5 kg paradicsompaprika
  • 0,5 kg zöldpaprika
  • 0,5 l olaj
  • 1 dl paradicsomlé
  • citromlé vagy ecet
  • rozmaring
  • tárkony
  • kapor
  • csípős paprika
  • cukor

 

Elkészítés:

Az apróra vágott gombát ecetes vagy citromos lében abároljuk. A kiskockákra vágott hagymát szalmasárgára pirítjuk. A paradicsompaprikát ledaráljuk, a hagymához adjuk. A zöldpaprikát kis apró szemekre vágjuk és szintén a hagymához adjuk. Az egészet addig pároljuk, amíg lé nélküli lesz.

Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a fűszereket és a lecsöpögtetett gombát. Egyet lobbantunk rajta, majd hűtőszekrényben hűtjük.

Nemzeti Együttműködési Alap