MIGE
2017. október 19.
Nándor

Gombaleves 

 (Szaniszlai Nagy Éva)

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg vegyes gomba
  • kis fej vöröshagyma
  • libazsír vagy olaj
  • 2 csapott kanál liszt
  • vágott petrezselyemzöld
  • reszelt tészta
  • bors
  • pirospaprika.

 

Elkészítés:

Félig töltjük a fazekat vízzel, felforraljuk, majd beletesszük az apróra vágott vegyes gombát. Sötét trombitagombát is használhatunk, bár kissé sötét lesz a leves színe, de ízre annál finomabb. Amíg a gomba fõ, rántást készítünk:

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel és rózsaszínû rántást készítünk. Sóval, borssal, késhegynyi pirospaprikával ízesítjük, majd kevés hideg vízzel felengedjük és jól összekavarjuk. Végül hozzáadjuk a gombához. Két marék reszelt tésztát is adunk a leveshez és jól összeforraljuk.

Amikor a tészta puha, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és pár perc forralás után tálalhatjuk.

Nemzeti Együttműködési Alap