MIGE
2017. április 29.
Péter

Egybesült gombafasírt 

 (Szaniszlai Nagy Éva)

 

Hozzávalók:

  • 1kg hús
  • 1 kg vegyes gomba
  • közepes nagyságú burgonya
  • 1 tojás
  • pici zsír
  • kb. 2 marék zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A gombából ízlés szerint pörköltet készítünk. A húst ledaráljuk, a burgonyát a nagyobb lyukú almareszelõn nyersen lereszeljük. A hozzávalókat összekeverjük és hosszúkás cipókat készítünk belõle (3-4 db lesz). A sütõzacskót kevés zsemlemorzsával kiszórjuk, hogy ne ragadjon, és beletesszük a cipókat. Összekötjük a zacskó száját, s hústűvel beszurkáljuk. Forró sütõben 200-220 fokon fűtjük.

Ha már puha, akkor a zacskót éles késsel felhasítjuk és a fasírtot pirosra sütjük.

Nemzeti Együttműködési Alap