MIGE
2017. november 25.
Katalin

Gombaszósz 

 (Hodobay Mária)

 

Hozzávalók:

1 kg gombához:

  • 3 fej hagyma
  • 3 db. közepes sárgarépa
  • 3 púpos evőkanál liszt.

 

Elkészítés: 

A friss egészséges gombákat (vargányából a legjobb) megtisztítjuk, minél apróbbra felaprítjuk és minimális vízmennyiségben megfőzzük (a víz éppen hogy ellepje a gombát). Egyidejűleg a lisztet olajban aranysárgára pirítjuk és hozzáadjuk a gombához. Külön kockára vágott hagymát és apróra vágott (lehet gyalult) sárgarépát olajon megdinsztelünk és szintén hozzáadjuk a gombához. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A gombát készre fõzzük.

Lehet szárított gombából is készíteni, de elõzõleg gombaporrá kell darálnunk.

Használhatjuk önálló ételként, vagy mártásnak, szósznak.

Nemzeti Együttműködési Alap