MIGE
2017. november 25.
Katalin

Vesebabbal töltött cseh kucsmagomba saláta

Szilvásy Edit receptje

 

Hozzávalók:

                     - 15-20 dkg cseh kucsmagomba süvege

                     - 1-1 (lila és fehér színű) kis doboz vesebab konzerv (kidney bab)

                     - újhagyma szárával felkarikázva, snidling apróra vágva

                     - saláta öntet: oliva olaj, fűszeres tokaji ecet, só.

 

A nagyobb, tölthető méretű cseh kucsmagomba süvegeket tisztítás után sós-forró vízben 5 percig főzzük.

A tálat tépkedett salátával kibéleljük. A kihűlt és lecsöpögtetett gomba süvegeket szétnyitjuk, belehelyezzük a babokat, melyikbe mennyi fér (2-3 szem), sorban rárakjuk a saláta levelekre.

 

Az elkészült tálat megszórjuk a felvágott hagymákkal, majd meglocsoljuk az öntettel.

Pár órás összeérlelés után fogyasztható.

Nemzeti Együttműködési Alap