MIGE
2017. október 20.
Vendel

Gombás, sonkás palacsintarolád

Gortva Edit receptje

 

Sütünk 12 db sós palacsintát. Kb. fél kiló gombát olajon hagymán
zsírjára sütöm, fűszerezem. Öt tojásból sütök egy alig félkész
rántottát, csak amolyan rezgősre.
A palacsintákat szépen egymás mellé-fölé elhelyezem, mint a tetőcserepeket, hogy
fedjék egymást. A szélen levőket a forma kedvéért félbevágom.


Gépsonkaszeleteket teszek rá, majd csíkban a gombát, és a tojást. A
kimaradó palacsintákat megint rárétegezem, megint sonka, a rántotta
fölé gomba, a gomba fölé rántotta kerüljön. Ha minden elfogyott,
feltekerem a művet, és óvatosan tepsibe teszem. A tetejét, hogy ki ne
száradjon, tejfellel jól megkenem. 10-20 percre a sütőbe teszem.

 

 

 

 

 

  

 

Nemzeti Együttműködési Alap