MIGE
2017. augusztus 17.
Jácint

Gombás puding 

 (Szaniszlai Nagy Éva)

Hozzávalók:

  • bármilyen ehető gomba 
  •  vaj
  • kenyér
  • 4 tojás
  • 3dl tej
  • fehérbors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • metélőhagyma
  •  10 dkg füstölt sajt

 

Elkészítés:

Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Négyszögletes szeletelt kenyeret kétujjnyi csíkokra vágunk és vajban világosra pirítjuk. A pirított kenyércsíkokat a tűzálló edény aljára rendezzük úgy, hogy teljesen befedje. Négy tojás sárgáját 1 zacskó ( 3 dl) féltartós tejszínnel jól elkavarjuk, sóval, fehérborssal, vágott kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, metélőhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a 4 tojás kemény habját és 10 dkg reszelt füstölt sajtot.

A kenyérszeleteket meghintjük szeletekre vágott párolt gombával és leöntjük a tejszínes krémmel. Ha termesztett csiperkét használunk, érdemes a krémbe egy kávéskanál vegyes gombaport kavarni, hogy ízletesebb legyen. Sütőben aranysárgára sütjük.

Nemzeti Együttműködési Alap