(Szilvásy Edit)
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítés:
Medvehagyma levest készítünk.
A medvehagymát 1 liter vízben megpároljuk, majd össze turmixszoljuk. Vajon vékony rántást készítünk, felöntjük 0.5 dl hideg vízzel, majd hozzákeverjük a pürésített medvehagymás lét, beforraljuk, sózzuk, tejszínnel ízesítjük.
A cseh kucsmagomba süvegeket pár percre forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.
A reszelt sajtot a tejjel, zsemlemorzsával, tojássárgájával, összezúzott pirított napraforgó maggal, sóval, borssal ízesítve összegyúrjuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a gomba süvegeket. Jénai edénybe, egymás mellé sorakoztatjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, majd grillben a töltelék pirulásáig sütjük.
Levesünkbe még forrón, levesbetétként beleszórjuk.
Jó étvágyat!