MIGE
2017. július 27.
Liliána, Olga

Gombák gyűjtése, étkezési felhasználása

(Szűcs Béla írása)

 

Gombák gyűjtése, étkezési felhasználása címmel Béres János, a Miskolci Gombász Egyesület elnöke 2007. március 29.-én előadást tartott az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány Zöld Családok Klubjában.

Az előadáson szó volt a gyakorlati gombázás tudnivalóiról, a kulturált és biztonságos gombagyűjtés szabályairól, a gombák étkezési célú felhasználásáráról és néhány gombatartósítási eljárásról.

Szemléltetésül különféle gombakészítményeket lehetett megtekinteni: gombalekvár, gomba szárítmány, gombapor, savanyított
gomba.

A kis számú, de nagyon érdeklődő közönség megkóstolta Béres János savanyított gombáját és jót falatozott frissen készült gombaételéből is. Legközelebb áprilisi közös túránkon találkozunk velük.
Nemzeti Együttműködési Alap