(Szaniszlai Nagy Éva)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csiperkéknek lehúzzuk a kalapbőrét és 2-3 percre forrásban levő vízbe dobjuk. Szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöntjük, és vastagabb szeletekre vágjuk. Az olajat zárható tálkába öntjük. Belereszeljük, vagy apróra vágva beletesszük a fokhagymát, kevés sót, borsot szórunk rá. Ebbe a páclébe tesszük az előkészített gombát. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, de jobb, ha másnapig áll.
A sajtot vastagabb (kb. 0,5-1 cm) szeletekre vágjuk. Sütiszaggatóval formákat szaggatunk díszítésnek, a többit vékony csíkokra vágjuk.
A gombát kivesszük a pácléből, összekeverjük a sajtcsíkokkal, kevés aprított zöldfűszerrel, és tányérra rendezzük. A formára szaggatott sajttal és zöldfűszerrel díszítjük, és még egy kevés borsot szórunk a tetejére.
Jó étvágyat!