MIGE
2024. március 01.
Albin

Előadás az Élő Felsőzsolca Klub meghívására

 

Idézet a www.ujfelsozsolca.hu honlap kezdőoldaláról: "Az Élő Felsőzsolca Klub azért jött létre, hogy az árvízi katasztrófa után a városban olyan szellemi milliőt teremtsen, mely kellő ösztönző lehet arra, hogy az itt lakók jó szívvel tegyenek közös épülésünkért a közösség asztalára."

Ebben a szellemben rendezik azt az előadás sorozatot, amelyek egyikét a Miskolci Gombász Egyesület képviseletében ma a helység múzeumának előadótermében tartottuk.

 

A klub vezetője, Halász Péter megnyitója után Béres János elnökünk röviden bemutatta egyesületünk történetét, tevékenységét. Majd Dr. Rémiás Tibor beszélt a gombákkal kapcsolatos legalapvetőbb ismeretekről és a tanfolyami képzési lehetőségekről. A szóbeli előadások után Szűcs Béla tartott projektoros vetítést az egyesület tagjainak fotóiból, gombavilágunk szép és érdekes fajaiból válogatva. A népes közönség nagy érdeklődéssel követte az előadásokat. A rendezvény jó hangulatú beszélgetéssel ért véget.

 

Azt hiszem, egy egészséges kezdeményezés sikerének lehettünk résztvevői és okozói ezen a délutánon. További eredményes tevékenységet kívánunk a Klub tagjainak és sok erőt, egészséget a sokat próbált lakosságnak!

 

Szűcs Béla