MIGE
2024. július 25.
Jakab, Kristóf

 Közös túra a ZGE tagjaival és lengyel vendégeinkkel

Molnár Edit beszámolója a Zempléni Gombász Egyesület honlapján

 

A Miskolci Gombász Egyesület meghívására a ZGE tagjai április 21-én egy bükkszentlászlói kiránduláson vehettek részt. A közös program ismét remekül sikerült. Szívélyesen fogadtak minket a bükkiek és a lengyel gombásztársakkal kiegészülve 30-an indultunk az erdőbe némi gombazsákmány reményében.

Az egyik csapatot Béres János vezette a Kékmező irányába, a másik csoport pedig Szederbokor irányába indult Pelles Gábor irányítása mellett. Sajnos a tavalyihoz hasonló kucsmagomba találatok elmaradtak, sőt úgy általában véve a gombatalálatok. Az erdő gyönyörű virágai, gyógynövényei igyekeztek kárpótolni bennünket.

A kiindulási helyre visszaérkezve tábortűz mellett szalonnát sütögettünk, majd Pelles Gábor tartott egy nagyszerű gombaismertetőt a talált gombafajokból. A bemutatótálcán leginkább a tavaszi rétgombáknak, papagáj-galambgombáknak és a sárgástönkű kígyógombáknak örülhettünk. Az egyik szerencsés gombásznak köszönhetően egy szép fiatal sárga gévagomba termőtestet is megcsodálhattunk. Közben az eső is cseperergni kezdett, jelezve, ideje sátrat bontanunk.

Köszönjük a meghívást, a vendéglátást! Csodás napunk volt a csodás Bükkben.

 

Molnár Edit

Zempléni Gombász Egyesület