MIGE
2024. április 12.
Gyula

Sziasztok!

A tavalyi év után immár második alkalommal kaptunk felkérést a Fügedi Márta Népművészeti Egyesülettől egy gombakiállítás megtartására. Szeptember 22-én, egy esős, hidegfrontot hozó napon került sor rá.


Munkánkat nehezítette, hogy aznap a Gömöri Gyümölcsfesztiválon is helyt kellett állnunk. Megosztottuk a gombákat, az eszközöket és kellékeket is. Egyik csapatnak ez jutott, a másiknak az. Nekünk még szerencsénk volt, borult időben bár, de eső nélkül sikerült kipakolnunk és elkezdenünk a határozást. Sajnos az előrejelzett időjárási események miatt csak kevesen jöttek el a rendezvényre, de kiállítóként ennek ellenére is nagyon jól éreztük magunkat. Volt lehetőségünk megnézni a kiállított tárgyakat, vásárolhattunk is, és még a színpadi programok megnézésére is volt időnk. Zeneszó, népviseletek és énekhangok is emelték a hangulatot. A szervezők finom, meleg ebéddel és krumplilángossal is kedveskedtek nekünk, így alaposan átmelegedhettünk a hűvös időben.


Közben eljutott hozzánk a hír, hogy a Gömöri Gyümölcsfesztiválon kiállító csapatunknak van vagy 100 féle gombája. Uccu neki, nekünk sem kellett több, így Szamosi Évával és Szűcs Bélával nekiálltunk feltúrni rejtett kincsek reményében azt a rekeszt, amely a még meghatározatlan gombákat tartalmazta. Szaglásztunk, kerestük az ismertetőjegyeket, forgattuk a sárga könyvet. Kitartásunkat siker koronázta, s bár a másik csapat nem tudhatott róla, ahogy a versenyszellemünkről sem, de megelőztük őket: 103 fajt sikerült kiállítanunk.


Ezúton is szeretnénk megköszönni a Fügedi Márta Népművészeti Egyesületnek a meghívást és a szíves vendéglátást, valamint tagjainknak a kitartó gyűjtést és a kiállításon való részvételt! Reméljük, hogy jövőre ismét számítanak majd ránk a szervezők!

Üdv: Dia