MIGE
2024. február 22.
Gerzson

 

Sziasztok!

Vasárnap folytatódott az a kezdeményezés, melynek célja a három környékbeli gombász egyesület, a Csapókerti Gombász Klub, a Miskolci Gombász Egyesület és a Zempléni Gombász Egyesület együttműködése. Ennek keretében most a ZGE meghívásának tehettünk eleget.

 

A gombász majálison nagyjából 50 fő vett részt. A reggeli találkozó a sárospataki kertészet parkolójában volt. Miskolcról 8-an utaztunk oda. A kijelölt időpont, 9 óra előtt minden résztvevő megérkezett, így egy kis kötetlen beszélgetésre is volt idő a kirándulás előtt.

Útnak indultunk, konvojban haladva Vajdácskáig mentünk. A település végén leparkoltuk autóinkat, majd Hegyessy Gábor vezetésével bevetettük magunkat a Long-erdő és a benne szunnyadó szúnyogok rengetegébe.

A nagyjából 5,5 kilométeres túrán csupán néhány gombafajt találtunk, azonban szép virágokban, hatalmas fákban és néhány állatban is gyönyörködhettünk. A fotókat gyorsan el kellett készíteni, aki sokat pepecselt, annak vérét több tucat szúnyog próbálta megcsapolni.


A túra végén visszatértünk Sárospatakra, a Berekbe. Itt már finom falatokkal várták a kiéhezett, megszomjazott és vére vesztett csapatot az ügyes ZGE-tagok. Sült virslit és szalonnát, valamint mennyei süteményeket fogyaszthattunk. Aki nem vezetett, többféle pálinkát és bort is megkóstolhatott a piknik alatt. Elérkezett a jó hangulatú beszélgetések és az ismerkedés ideje.


Ahogy telt az idő, lassan fogyni kezdett a társaság, a résztvevők hazafelé vették az irányt. Mindezt teli hassal, élményekkel és új ismeretségekkel gazdagodva tehettük meg.

Köszönjük a Zempléni Gombász Egyesületnek a meghívást és a vendéglátást!

Üdv:
Dia